eResepti

Sähköinen resepti

EMME OTA OMAKANNAN TAI APTEEKIN KAUTTA TEHTYJÄ RESEPTIN UUSINTOJA VASTAAN ENÄÄ 28.1.2020 JÄLKEEN!

 

Vuoden 2017 alusta lähtien paperiset lääkemääräykset poistuivat käytöstä ja käytössämme on ainoastaan sähköinen lääkemääräys (eResepti).

Sähköisen lääkemääräyksen uudistamispyynnön voit tehdä helpoiten Omakanta-palvelun kautta tai apteekissa. Lääkemääräyksesi uusitaan kahdeksan päivän kuluessa pyynnön vastaanottamisesta.

Tarkista ensin onko lääkemääräyksessä vielä saatavia lääkkeitä ja onko se vielä voimassa. Muistathan, että suurin osa uusista lääkemääräyksistä on voimassa kaksi vuotta.

Mikäli sinulla on uusittava lääkemääräys, joka vaatii kontrolleja määrävälein (esim verenpainetauti, hyperkolesterolemia, astma, diabetes tai kilpirauhassairaus), varaa soittoaika omalle työterveyshoitajallesi nettiajanvarauksen tai puhelinajanvarauksen kautta. Haluamme näin varmistaa sairautesi mahdollisimman hyvän hoitotasapainon. Jatkuvassa käytössä olevan lääkkeen uusimista on syytä pyytää hyvissä ajoin, viimeistään kuukautta ennen lääkkeen loppumista. Tällöin lääkkeen sopivuus ja teho ehditään varmasti arvioida ja suunnitella mahdolliset muutokset ennen lääkkeen loppumista.

Huomioithan ettemme uusi ehkäisyyn liittyviä lääkemääräyksiä emmekä pkv-lääkkeitä ilman hoitosuhdetta työterveyshuoltoon.

Lisätietoja www.omakanta.fi tai www.kanta.fi.