Tietoa meistä

Tietoa meistä

Etelä-Karjalan Työkunto Oy on perustettu vuonna 2010. Yritykseen sulautuivat kaikkien Eksoten kuntien työterveyshuollot sekä Lappeenrannan kuntoutus- ja kylpyläsäätiön omistama Lappeenrannan Työkuntokeskus.

Etelä-Karjalan Työkunto Oy:n omistaa Terveystalo Oy (kts uutinen tästä).

Meillä on yhteensä kahdeksan toimipistettä (Parikkala, Imatra, Lappeenranta, Joutseno, Taipalsaari, Luumäki, Lemi ja Savitaipale).

Ensisijainen tehtävämme on tuottaa työterveyshuollon palvelut omistajallemme. Tämän lisäksi tuotamme palveluita Etelä-Karjalan kunnille, yksityisille yrityksille, yrittäjille ja maatiloille. Työnantaja-asiakkaita on tällä hetkellä n. 900, joissa työntekijöitä yhteensä n. 15 000.

Moniammatillista henkilökuntaa meillä on noin 60.

Uusille asiakkaille tarjoamme tällä hetkellä ainoastaan lakisääteisiä työterveyshuollon palveluita.

 

Työterveyshuoltolaki

Lue lisää

Työterveyshuollon järjestäminen

Työnantajalla on työterveyshuoltolain perusteella velvollisuus järjestää työterveyshuoltopalvelut henkilöstölleen. Yrittäjälle työterveyshuollon järjestäminen on vapaaehtoista, mutta suositeltavaa.

Lue lisää

Työsuojelun toimintaohjelma

Työnantajalla pitää olla työpaikan terveellisyyden ja turvallisuuden edistämiseksi ja työkyvyn ylläpitämiseksi ohjelma, joka kattaa työpaikan työolojen kehittämistarpeet ja työympäristöön liittyvien tekijöiden vaikutukset.

Lue lisää

Työkyvyn hallinta, seuranta ja varhainen tuki

Työkyvyn hallinta on työpaikan ja työterveyshuollon yhteistyötä, jolla edistetään työkykyä ja ehkäistään työkyvyttömyyttä. Työkyvyn hallinnan toimintakäytäntö riippuu työpaikan koosta.

Lue lisää

Tietosuoja

Etelä-Karjalan Työkunto Oy:ssä olemme kehittäneet tietosuojaosaamistamme aktiivisesti jo vuodesta 2010 lähtien. Tietosuojavastaava on koulutettu palvelemaan henkilökuntaa ja asiakkaitamme tietosuojaan liittyvissä asioissa.

Potilastietojen oikea käsittely ja käytänteet ovat yksi tärkeimmistä tietosuojaan liittyvistä asioista. Käytössämme on Tietosuojasuunnitelma, johon olemme kirjanneet tärkeimmät tarvittavat tiedot, jotta tieto siirtyisi turvallisesti ja käsittely tapahtuisi oikeellisesti lakiin pohjautuen.

Sinulla on oikeus omiin potilastietoihisi. Luovutamme ne sinulle henkilötodistusta vastaa. Kanta-arkiston kautta pääset myös lukemaan meillä kirjattuja potilastietojasi. Seuraamme potilastietojen käsittelyä vuosittain pistokokein. Kaikesta potilastietojen käytöstä jää käyttömerkintöjä, niin sanottua lokitietoa. Lokitiedoista selviää potilastiedoissa käynyt henkilö, päivämäärä ja kellonaika sekä käyntikohde, esimerkiksi laboratorio, ajanvaraus, kuvantaminen. Sinulla on mahdollisuus pyytää lokitietojasi. Kerran vuodessa saat ne ilmaiseksi. Samoin aina, jos on syytä epäillä väärinkäytöksiä.

Rekisteriselosteet

Ota reilusti yhteyttä, puhelin 040 171 8886 Tuija Lautala, tietosuojavastaava